барлық жаңалықтар
16 наурыз 2021 ##NUgoesGLOBAL

The Times: Бие сүтінің "кемеліне жетуі"

16 наурыз 2021

Осы мақаламен бөлісіңіз

Университеттің жетекші ғылыми қызметкері, профессор Алмагүл Кушугулова: «оның құрамында микробқа қарсы қасиеттері және патогендік бактериялармен, саңырауқұлақтармен және вирустармен күресуге көмектесетін лизоцим және лактоферин бар» - дейді.

"Сонымен қатар, ферменттердің бай құрамына байланысты ол пайдалы бактериялардың көбеюіне септігін тигізеді және ішектеріміздегі қажетсіз бактериялардың көбеюін шектейді".

Әрі қарай оқу

Ұқсас жаңалықтар